24/3/08

5.000 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ!


Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο

www.stop-the-war.gr stoppolemo@yahoo.gr τηλ 6946 093043

Αθήνα 22/3/08

5000 αντιπολεμικές φωνές στα 5 χρόνια από την εισβολή στο Ιράκ…

Πέντε χιλιάδες αγωνιστές της Ειρήνης πήραν μέρος στην αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα με τη ΛαΊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και στη γεμάτη παλμό διαδήλωση που ακολούθησε προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Το συλλαλητήριο οργάνωσε η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, τα συνδικάτα, η Μουσουλμανική Ένωση και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές σχολείων της Αθήνας και του Πειραιά, με αφορμή τα πέντε χρόνια από την εισβολή στο Ιράκ και τα εννέα χρόνια από τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας.

Τα κεντρικά πανό είχαν συνθήματα «Έξω ο Μπους από Ιράκ και Αφγανιστάν», «Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια» «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο του Μπους». Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των μαθητών από το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων που διαδήλωσαν με πανό «Give peace a chance», οι φοιτητές από την Θεσσαλονίκη με το πανό τους «Βέτο στο νόμο-πλαίσιο, ειρήνη στα Βαλκάνια». Συμμετείχαν επίσης με μπλοκ φοιτητές από την Νομική, την Φιλοσοφική, το Πάντειο, τις σχολές του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου Κρήτης. Στο κεφάλι της πορείας ακούστηκαν τα οργισμένα συνθήματα των Αράβων, των Παλαιστινίων και των Πακιστανών μεταναστών.

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα χαιρέτησαν: ο Σαμπάχ Τζαουάντ εκ μέρους των συνδικάτων εργατών πετρελαίου Ιράκ, ο Βλαντιμίρ Ουνκόφσκι-Κορίκα από το Κίνημα Ειρήνης στο Βελιγράδι, ο Δημήτρης Τσουκαλάς εκ μέρους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ο Λουκάς Κορφιάτης από την ΟΛΜΕ, ο Ναίμ Ελγαντούρ από τη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος και ο Γιάννης Σηφακάκης, συντονιστής της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο. Οι ομιλητές κατήγγειλαν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια και την εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στα σχέδια των ΗΠΑ. Απαίτησαν την άμεση αποχώρηση των ελληνικών στρατευμάτων από το Κόσσοβο και το Αφγανιστάν. Τόνισαν ότι η αντιπολεμική διαδήλωση είναι συνέχεια της μάχης για το ασφαλιστικό γιατί η ίδια η κυβέρνηση που κλέβει τα Ταμεία συμμετέχει σε μια κούρσα εξοπλισμών για να δυναμώσει την εμπλοκή της στον βάρβαρο πόλεμο του Μπους που έχει κοστίσει τις ζωές σε εκατομμύρια. Κάλεσαν σε εγρήγορση σήμερα που η απειλή του πολέμου ξαναγυρίζει στα Βαλκάνια.

Χαιρετισμούς στο συλλαλητήριο απέστειλαν οργανώσεις από το διεθνές αντιπολεμικό κίνημα, ανάμεσά τους το Stop the War Coalition της Βρετανίας, η Κίνηση για την Παγκόσμια Ειρήνη και Δικαιοσύνη της Τουρκίας (BAK), η Διεθνής Καμπάνια κατά της Αμερικάνικης ηγεμονίας και του Σιωνισμού από το Κάϊρο.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» συγκλόνισε με τους μουσικούς της και με τις φωνές του Βασίλη Λέκκα, του Κώστα Θωμαϊδη, της Μαρίας Βλάχου, της Υακίνθης Λάγιου, της Σωτηρίας Λεονάρδου , της Γλυκερίας, του Δημήτρη Μπάση, του Αλέξανδρου Χατζή και του Γιάννη Σιδηρά. Το συγκρότημα Al Mahaba με τα αραβικά του τραγούδια έδωσε το δικό του τόνο.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη και τους φίλους της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο που τους τελευταίους δύο μήνες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους προετοιμάζοντας την επιτυχία του σημερινού συλλαλητηρίου. Όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι το αντιπολεμικό κίνημα δυναμώνει, μεγαλώνει και είναι αυτό που μπορεί να σταματήσει τη φρίκη του πολέμου στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στον Λίβανο, στην Παλαιστίνη, στα Βαλκάνια, παντού.

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη έμπνευση και αποφασιστικότητα. Καλούμε όλους τους αγωνιστές της Ειρήνης να ενισχύσουν τις δραστηριότητες της Συμμαχίας υποσχόμενοι να συνεχίσουμε στην πρώτη γραμμή ενάντια στον πόλεμο. Στις 27-30 Μάρτη θα συμμετέχουμε στην Συνδιάσκεψη του Καϊρου, στο μεγάλο διεθνές ραντεβού των αντιπολεμικών κινημάτων ολόκληρου του πλανήτη με τα κινήματα της Αντίστασης στη Μέση Ανατολή.

3/3/08

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΗ


22 MΑΡΤΗ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ 12:00


Oι χασάπηδες της Bαγδάτης και της Kαμπούλ

ξαναφέρνουν τον πόλεμο στα Bαλκάνια

Nα τους σταματήσουμε!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΠΑΝΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!!!

Συναυλία και πορεία στην Πρεσβεία των HΠA


Στις 22 Μάρτη ξεσηκωνόμαστε ενάντια στον πόλεμο των ΗΠΑ που απλώνεται επικίνδυνα από το Ιράκ και το Αφγανιστάν μέχρι το Κόσοβο και συμμετέχουμε στο μεγάλο πανελλαδικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

- Όλες και όλοι εμείς, που βγήκαμε στους δρόμους το 1999 για να εμποδίσουμε την επέμβαση του ΝΑΤΟ και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ένα νέο μακελειό στα Βαλκάνια.

Aυτοί που τότε βομβάρδισαν επί 78 μέρες το Βελιγράδι, σήμερα δεν φέρνουν ούτε ειρήνη, ούτε ανεξαρτησία και δικαιώματα στους λαούς των Βαλκανίων. Ούτε στη Μιτρόβιτσα, ούτε στα Σκόπια. Οι ΗΠΑ στο Κόσοβο στηνουν προτεκτοράτο, τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση τους στην Ευρώπη. Οξύνουν τον ανταγωνισμό με τη Ρωσία για τον έλεγχο των Βαλκανίων και ρίχνουν λάδι στη

φωτιά του πολέμου από τον Καύκασο μέχρι τη Βοσνία.

- Όλες και όλοι εμείς, που βγήκαμε στους δρόμους το 2003 και συνεχίζουμε να απαιτούμε τον τερματισμό της κατοχής σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Παλαιστίνη. Στο Ιράκ οι νεκροί ξεπερνούν το

1 εκατομμύριο και οι πρόσφυγες τα 4,5! Πέντε χρόνια μετά την εισβολή των ΗΠΑ επικρατεί βαρβαρότητα και όχι ομαλότητα σε όλα τα μέτωπα του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας". Από

το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, μέχρι το Λίβανο και την Γάζα, όπου το Ισραήλ κρατάει σε πολιορκία έναν ολόκληρο λαό.- Όλες και όλοι εμείς, που απαιτούμε να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό των ΗΠΑ, που κλιμακώνεται επικίνδυνα σε όλα τα μέτωπα.Το σύνθημα "όχι ελληνικός στρατός σε δυνάμεις κατοχής" γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο και ισχύει και για τα 3 μέτωπα στα οποία συμμετέχει η Ελλάδα: Αφγανιστάν, Λίβανο και Κόσοβο. Μαζί με τα αιτήματα για το κλείσιμο των βάσεων και το σταμάτημα των εξοπλισμών. H κυβέρνηση που βάζει στο στόχαστρο τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας, με τις απαγωγές, τις υποκλοπές και τις μυστικές πτήσεις της CIA, βοηθάει τώρα τις HΠA να

στήσουν νέο Γκουαντάναμο στα Bαλκάνια.

- Όλες και όλοι εμείς, που κλιμακώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στην κυβέρνηση της αγοράς και του πολέμου και δεν της δίνουμε "εθνική συναίνεση" για να μας βάλει πιο βαθειά στον πόλεμο.

Οι εργαζόμενοι που παλεύουμε ενάντια στο ασφαλιστικό, τη λιτότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις, οι φοιτητές, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που διεκδικούμε "Παιδεία – όχι βόμβες", οι αγωνιστές της Ειρήνης του χτες και του σήμερα, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες,

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Όλοι στο Σύνταγμα, στο συλλαλητήριο που καλούν τα συνδικάτα, η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ,

η ΑΚΕ, η ΚΕΑΔΕΑ, Φοιτητικοί Σύλλογοι, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας – Η Ενότητα και η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας

Eξω οι ΗΠΑ από Ιράκ, Αφγανιστάν και Βαλκάνια

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Πίσω ο ελληνικός στρατός από Αφγανιστάν,

Λίβανο και Κόσοβο