27/10/08

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ Π.ΡΑΛΛΗ


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Αθήνα 26/10/2008

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ Π.ΡΑΛΛΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/10 ΣΤΙΣ 6μμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ, ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΥΤΕΡΑ 27/10/2008,12.30ΜΜ,
Γραφεία Πακιστανικής Κοινότητας, Κρατίνου 11,5ος

Σήμερα το πρωί έπεσε νεκρός ο μετανάστης Μοντασέρ Μοχάμεντ Ασράφ μετά από βάρβαρη καταδίωξη αστυνομικών στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Δεν έχουμε επιβεβαιώσει ακόμη την τύχη και άλλων 15 σοβαρά τραυματισμένων.
Οι μετανάστες βρέθηκαν σε μια ουρά χιλιάδων ανθρώπων που έφτασαν εκεί για να υποβάλουν αίτηση ασύλου.
Με τον πιο κτηνώδη τρόπο αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ρόπαλα για να τους βάλουν δήθεν στην ουρά, προκάλεσαν απίστευτο πανικό , ποδοπατήθηκαν αρκετοί και μέσα σε αυτές τις συνθήκες βρέθηκε χτυπημένος ο 24χρονος μετανάστης.
Τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο περιέγραψαν ξανά και ξανά τον άγριο ξυλοδαρμό τους από τα αστυνομικά όργανα.
Υπεύθυνη για την δολοφονία του Μοντασέρ Μοχάμεντ Ασράφ είναι η κυβερνητική πολιτική του ρατσισμού, των αστυνομικών επιθέσεων σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων.
Είναι κατάπτυστη η ανακοίνωση της Αστυνομίας που αναφέρει ότι οι ίδιοι οι μετανάστες κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς για καλύτερη προτεραιότητα και απωθήθηκαν με τρείς ελαφρά τραυματίες.
Είναι μια ανακοίνωση κατάπτυστη, ίδιου επιπέδου με τις ανακοινώσεις του Βουλγαράκη και του Πολύδωρα που έλεγαν ότι οι Πακιστανοί απαγάγονται μόνοι τους.
Απαιτούμε δικαιοσύνη και να σταματήσουν οι ρατσιστικές δολοφονίες.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, όλους να αντιδράσουμε ενωμένα και μαζικά.
Δεν γίνεται να ζητάνε άσυλο οι πρόσφυγες και να παίρνουν θάνατο.

Επικοινωνία με: Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος 6942017262,
Πέτρος Κωνσταντίνου, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο 6932828964,
Γιάννης Σηφακάκης, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο 6946093043

18/10/08

ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!




ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ
το σχολείο σας να συμμετέχει με πανό στο πανεργατικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 21 Οκτώβρη στα Προπύλαια (στάση Πανεπιστήμιο του Μετρό), μαζί με καθηγητές-δασκάλους-φοιτητές!

ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

16/10/08

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ!


ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ

Η καταιγίδα της οικονομικής κρίσης απλώνεται και βαθαίνει σε Αμερική και Ευρώπη. Τα κανόνια από τις θεαματικές βουτιές των τραπεζικών κολοσσών, μαζί με τις θεαματικές βουτιές των χρηματιστηρίων δείχνουν με τον πιο τρανταχτό τρόπο ότι ο καπιταλισμός δεν δουλεύει. Οργή και αγανάκτηση ξεσηκώνει ο νέος προϋπολογισμός του Καραμανλή που τα παίρνει από τους εργαζόμενους και τα δίνει πάλι όλα στους καπιταλιστές, που δίνει και φέτος λιγότερα λεφτά για την Παιδεία.

Μέσα στην οικονομική κρίση των καπιταλιστών, η κυβέρνηση Καραμανλή συνεχίζει τις επιθέσεις της στο ασφαλιστικό, με ιδιωτικοποιήσεις και στο χώρο της Παιδείας. Όμως εάν νομίζουν ότι αυτά θα περάσουν έτσι, κάνουν λάθος. Θα μας βρουν απέναντί τους! Σε μια σειρά σχολεία, οι μαθητές λένε όχι στα μέτρα της κυβέρνησης με καταλήψεις που έχουν ήδη ξεκινήσει. Κλιμακώνουμε τις καταλήψεις και κινητοποιήσεις μας μαζί με τους δασκάλους και καθηγητές και τους εργάτες που παλεύουν για καλύτερους μισθούς και συντάξεις.
Σε αυτή την φάση του κινήματος είναι αναγκαίο να παλέψουμε στα σχολεία οργανώνοντας γενικές συνελεύσεις για καταλήψεις. Με καταλήψεις και διαδηλώσεις μπορούμε να νικήσουμε! Ο πρώτος σταθμός των αγώνων της φετινής χρονιάς είναι η πανεργατική απεργία την Τρίτη 21 Οκτώβρη!

Η συγκέντρωση των Μαθητών AntiCapitalista είναι στις 10πμ στα Προπύλαια (στάση Πανεπιστήμιο του Μετρό) μαζί με την ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και φοιτητές. Θα ακολουθήσει συλλαλητήριο το οποίο θα ενωθεί με το πανεργατικό συλλαλητήριο των συνδικάτων.


Παλεύουμε για:


- Δημόσια και δωρεάν Παιδεία πραγματικά για όλους

- Το 15% από τον προϋπολογισμό να δοθεί στην Παιδεία και όχι σε εξοπλισμούς και τραπεζίτες

- Άμεση κατάργηση της βάσης του 10 και των πανελλαδικών εξετάσεων

- Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

- Καμία εφαρμογή του Νόμου Πλαίσιο

- Συντονισμός με φοιτητές, εργατικά συνδικάτα για καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις ενάντια στον προϋπολογισμό


14/10/08

ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!



ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΤΟ 32ο και 39ο Λύκειο Κυψέλης!

Με πανό ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ είναι από σήμερα κλειστά τα σχολεία της Κυψέλης στην οδό Βελβενδού μετά από σχετική απόφαση του συλλόγου καθηγητών που απαιτεί ενημέρωση και συγκεκριμένα μέτρα.

Για δηλώσεις και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με: Ντίνα Γκαρανέ, φιλόλογος στο 39ο και Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ εκπαιδευτικών 6977040918