15/6/09

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΝΗ 4μμ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΝΑ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 7 (Μετρό Πανεπιστήμιο)



Ο Δεκέμβρης μας έδειξε το αληθινό πρόσωπο του καπιταλισμού και της κυβέρνησης Καραμανλή. Οι Ευρωεκλογές έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι η κυβέρνηση των δολοφόνων και των σκανδάλων ‘’κυβερνάει’’ με τρελά μειοψηφικά ποσοστά. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης του συστήματος, οι κυβερνήσεις μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για κοινωνικές δαπάνες, για την Παιδεία, για τους μισθούς. Αλλά ξαφνικά βρίσκονται πολλά δις ευρώ για τραπεζίτες, εξοπλισμούς και μίζες.

Οι αντιστάσεις του κόσμου μεγαλώνουν και έτσι τα αφεντικά τρέμουν μπροστά σε νέους Δεκέμβρηδες. Έτσι προσπαθούν να διαιρέσουν την εργατική τάξη και τη νεολαία για να περνάνε εύκολα τις επιθέσεις τους. Κι αυτό το κάνουν παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού. Μεγάλες επιχειρήσεις-σκούπα και απελάσεις μεταναστών έχει ξεκινήσει η αστυνομία και μιλάνε τώρα για στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους ‘’λαθρο’’μετανάστες. Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος!

Χρειάζεται αυτή τη στιγμή ενωτικά να απαντήσουμε στις ρατσιστικές επιθέσεις και αυτό σημαίνει ανοιχτά και πλατιά μέτωπα με όλους μέσα στα σχολεία, στα πανεπιστήμια και στους εργατικούς χώρους. Η αντικαπιταλιστική αριστερά στα σχολεία έχει να δώσει μάχες για δημόσια δωρεάν Παιδεία αλλά πάντα ενωμένα με τους μετανάστες συμμαθητές μας. Να δώσουμε ένα τέλος στον ρατσισμό της κυβέρνησης ΝΔ και ΛΑΟΣ που προωθούν μέσα από τα ΜΜΕ αλλά και ένα τέλος στο σάπιο σύστημά τους!