12/7/09

Ανοιχτη Εκδήλωση: Δευτέρα 13/7, 7.00μμ ΝΟΜΙΚΗ


ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


Να σταματήσουμε τα ρατσιστικά μέτρα της κυβέρνησης!

Ανησυχούμε για την κλιμάκωση της ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. ευθυγραμμίζονται στην αντιμετώπιση ότι η μετανάστευση και η προσφυγιά είναι έγκλημα που πρέπει να τιμωρηθεί με στρατόπεδα συγκέντρωσης, μαζικές απελάσεις, ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα, μακρόχρονες φυλακίσεις των αιτούντων άσυλο.

Θέλουν να μετατρέψουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την φτώχεια, την υποβάθμιση της ζωής στις γειτονιές, την ανεργία, την διάλυση του κράτους πρόνοιας και της δημόσιας Παιδείας και Υγείας.

Θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έρχονται στην Ελλάδα κατατρεγμένοι από τους πολέμους και την κατοχή που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η κατοχή στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Σομαλία. Έρχονται, γιατί δικτάτορες - με την στήριξη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. - καταδικάζουν στην πείνα εκατομμύρια ανθρώπους στην Αφρική και στον Τρίτο Κόσμο προκειμένου να ξεπληρώσουν τα δάνεια του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Αντί για ανθρώπινη υποδοχή και αλληλεγγύη σε διωκόμενους ανθρώπους, πέφτουν πάνω στην σιδερόφρακτη πολιτική της Ευρώπης-φρούριο, πνίγονται στα κύματα του Αιγαίου, ακρωτηριάζονται στις νάρκες του Έβρου. Μάλιστα, η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει την ΕΕ ακόμη πιο ρατσιστική, με θωράκιση των συνόρων μέσω κοινών περιπολιών Ευρωπαϊκής ακτοφυλακής και «πλωτές φυλακές».

Η «μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση» που υποστήριξε η αξιωματική αντιπολίτευση δεν συνάδει με τις παραδόσεις αγώνων των συνδικάτων και των κινημάτων για νομιμοποίηση των μεταναστών και ένταξη στη κοινωνία με πλήρη δικαιώματα.

Να κλείσουμε το δρόμο στην απειλή των φασιστών του ΛΑ.Ο.Σ.!

Χέρι- χέρι με την βάρβαρη αστυνομική καταστολή, τους εξευτελισμούς στα αστυνομικά τμήματα και στους δρόμους, σηκώνει το ανάστημά της στις γειτονιές η φασιστική δράση «αγανακτισμένων πολιτών» με την καθοδήγηση του ΛΑ.Ο.Σ. μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Προωθούν «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» κατά των μεταναστών, όπως στην Πάτρα και τον ’γιο Παντελεήμονα.

Θέλουν εθνοκάθαρση ναζιστικής έμπνευσης. Ο Χίτλερ στοχοποιούσε τους Εβραίους και κατέληξε στο Oλοκαύτωμα, σήμερα οι νεοφασίστες στοχοποιούν τους μετανάστες κι οραματίζονται μια «καθαρή» Ευρώπη. Αποτελούν απειλή για τις ελευθερίες όλων μας.

Για την ενότητα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό!

Είναι ώρα να ενώσουμε τις γραμμές μας για να τους σταματήσουμε!

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών, την Αριστερά, τα κινήματα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, να ενωθούμε σε ένα ισχυρό μέτωπο για να βάλουμε φρένο στις ρατσιστικές επιθέσεις και τις φασιστικές προκλήσεις.

-Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι ρατσιστικές επιχειρήσεις - σκούπα και οι απελάσεις.

-Να μην φτιαχτεί κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.

-Διεκδικούμε τη νομιμοποίηση των μεταναστών χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.

-Απαιτούμε την απόδοση ασύλου σε κάθε κατατρεγμένο πρόσφυγα.

-Υποστηρίζουμε την συμμετοχή όλων στα συνδικάτα, πρόσβαση στην δημόσια Παιδεία και Υγεία.

-Να σταματήσουν οι θρησκευτικές διακρίσεις και η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο αγώνας για να σταματήσουμε το άπλωμα της ρατσιστικής δημαγωγίας που δαιμονοποιεί την παρουσία των μεταναστών είναι δεμένος με τον αγώνα ενάντια στη ανεργία, για καλύτερες συνθήκες στις γειτονιές, για καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας και πρόνοιας, για δημόσια παιδεία και κοινωνική ασφάλιση για όλους, για το δικαίωμα στην κατοικία ενάντια στη τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων.

Ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή, για μια καλύτερη κοινωνία απαλλαγμένη από την φτώχεια, τους πολέμους και την καταπίεση είναι αναγκαίος και εφικτός. Σ' αυτόν τον αγώνα οι μετανάστες όχι μόνο δεν περισσεύουν, αλλά, όπως έδειξε και το παράδειγμα της Κωνσταντίνας Κούνεβα, είναι διατεθειμένοι να παλέψουν με απίστευτες θυσίες.

Καλούμε στην συγκρότηση της κίνησης «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ!» για να συντονίσουμε την δράση μας ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης και του ΛΑ.Ο.Σ.

Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή