11/10/09

ΝΕΚΡΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ Α.Τ. ΝΙΚΑΙΑΣ


ΕΝΑ ΑΜΠΟΥ ΓΚΡΑΪΜΠ ΕΠΙ ΝΔ, ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΝΕΚΡΟ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ


Στις 26 Σεπτέμβρη προσήχθη στο Α.Τ. Νίκαιας, δήθεν για κακοποίηση ανηλίκου, ο Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ. Την Παρασκευή 9 Οκτώβρη κατέληξε νεκρός.
ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΛΛΗΨΗ;
«Το έσερναν στις σκάλες και χτυπούσε το κεφάλι του στα σκαλοπάτια μέχρι να κατέβει κάτω»
«Μπήκαν στο σπίτι 10-15 αστυνομικοί και χτύπησαν τέσσερα άτομα»
«Όταν τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα ήταν σχεδόν λιπόθυμος»
(Μαρτυρίες γειτόνων και Πακιστανών μεταναστών συγγενών του Μοχάμεντ)
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗΚΕ στο ΑΤ ΝΙΚΑΙΑΣ;;
«Με τα χέρια δεμένα πίσω τον κρέμασαν και τον χτυπούσαν με ρόπαλα στο σώμα»
«Του έβαλαν καλώδια στα χέρια και στα γόνατα και του έκαναν ηλεκτροσόκ»
Αυτές είναι οι περιγραφές του 25χρονου Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ προς τους συγγενείς του όταν βγήκε από το κρατητήριο 2 μέρες μετά. Οι ίδιοι περιγράφουν ότι δεν μπορούσε να κάτσει ούτε πάνω σε μαξιλάρι. Ο φόβος του ότι δεν είχε χαρτιά τον κράτησε μακριά από νοσοκομείο με μοιραία κατάληξη τον θάνατό του.
Η προσπάθεια των αρμόδιων του Α.Τ. Νίκαιας να συγκαλύψουν αυτή τη δολοφονία είναι απαράδεκτη. Πίεζαν τον αδελφό του που προσήχθη για να υπογράψει καταθέσεις του στυλ «δεν έφερε μώλωπες όταν έφυγε από το Α.Τ.», την στιγμή που ο μεταφραστής του αγνοούσε το νόημα της λέξης «μώλωπες». Και επιπλέον βεβαίωναν ότι η ιατροδικαστική έρευνα δεν θα βγάλει «τίποτα προβληματικό για την Αστυνομία».
Είναι καιρός να μπει τέλος στα βασανιστήρια στα ΑΤ, να μπει τέλος στο να χάνονται ζωές στο όνομα της εφαρμογής του δόγματος «νόμου και τάξης», να μπει τέλος στη ρατσιστική και βάρβαρη συμπεριφορά της Αστυνομίας.
Αυτές τις μέρες η αλλαγή φρουράς στο μετονομασμένο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (που είχε την ευθύνη για τους νεκρούς της Π. Ράλλη, τα βασανιστήρια στο ΑΤ Ομόνοιας, τις επιχειρήσεις σκούπα και τα πογκρόμ σε συνεργασία με φασιστικές οργανώσεις, τις ζαρντινιέρες, τις απαγωγές Πακιστανών και την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου) ΔΕΝ στέλνει σήματα αλλαγής πορείας.
Γι αυτό και δηλώνουμε ότι είναι ώρα να ξαναβγούμε στους δρόμους ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και το ρατσισμό. Ας πάρει νωρίς το μήνυμα ο κ. Χρυσοχοϊδης ότι δεν θα περάσουν οι θηριωδίες της Αστυνομίας σε βάρος των μεταναστών, σε βάρος των ελευθεριών όλων μας, ούτε στη Νίκαια, ούτε στα Εξάρχεια.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΗ, 4.00 μμ, ΝΙΚΑΙΑ
Ηλιουπόλεως 82 (κοντά στην πλατεία Αγ Νικολάου)

- ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ - ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

<<Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή>>