22/11/09

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 6.30 μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


Έξω τα γεράκια του πολέμου!


Στις 1 και 2 Δεκέμβρη συνεδριάζει στην Αθήνα ο ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη) με τη συμμετοχή των 56 υπουργών εξωτερικών των χωρών μελών του, ανάμεσά τους γνωστά γεράκια του πολέμου: την Χίλαρι Κλίντον -που υποστήριζε μαζί με τον Μπους την εισβολή στο Ιράκ και χαρακτήριζε «δικαίωμα νόμιμης άμυνας» τις περσινές σφαγές του Ισραήλ στη Γάζα, τον Βρετανό Ντέιβιντ Μίλιμπαντ -που πρωτοστατούσε στις ψυχροπολεμικές δηλώσεις εναντίον της Ρωσίας με αφορμή τον πόλεμο στην Γεωργία το καλοκαίρι του 2008, τον Γάλλο Μπερνάρ Κουσνέρ -θερμό υποστηρικτή όλων των «ανθρωπιστικών» επεμβάσεων του ΝΑΤΟ από την Γιουγκοσλαβία μέχρι το Αφγανιστάν και σημερινό πρωτεργάτη των εκβιασμών της Δύσης σε βάρος του Ιράν...
Και μόνο αυτές οι συμμετοχές αρκούν για να αποδείξουν ότι ο ΟΑΣΕ δεν έχει καμιά σχέση ούτε με την ασφάλεια, ούτε με την ειρήνη, ούτε με τη συνεργασία, όπως υπονοεί το όνομά του. Αντίθετα, είναι ένας οργανισμός με ακτίνα δράσης από το Βανκούβερ μέχρι το Βλαδιβοστόκ, που διευκολύνει και δικαιολογεί όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ. Πέρσι το καλοκαίρι, όταν το ΝΑΤΟ παραλίγο να ανάψει τις φλόγες του πολέμου σε όλο τον Καύκασο, ο ΟΑΣΕ σφύριζε αδιάφορα. Σήμερα, μια από τις «δράσεις» του ΟΑΣΕ είναι η εκπαίδευση συνοριακών φρουρών στο Τατζικιστάν, μια χώρα στα βόρεια σύνορα του Αφγανιστάν, προκειμένου να εξασφαλίσει την «ασφάλεια» στον ανεφοδιασμό των κατοχικών δυνάμεων, οι οποίες έχουν βαλτώσει σε ένα νέο Βιετνάμ στην περιοχή.
Αυτά τα αδιέξοδα του πολέμου στο Αφγανιστάν που μπαίνει πια στον 9ο χρόνο του και κλιμακώνεται επικίνδυνα προκαλώντας χάος στο γειτονικό Πακιστάν, θα είναι ένα από τα βασικά θέματα της Συνόδου στην Αθήνα. Ο Ομπάμα, συνεχίζοντας στα χνάρια του Μπους, ετοιμάζεται να στείλει 30-40 χιλιάδες επιπλέον πεζοναύτες στο Αφγανιστάν. Η προοπτική μιας οδυνηρής ήττας διχάζει ανοικτά την κυρίαρχη τάξη στις ΗΠΑ για το ποιόν δρόμο θα ακολουθήσει. Στρατιωτικά οι επιθέσεις των ανταρτών αυξάνονται κατακόρυφα μαζί με τις απώλειες των κατοχικών δυνάμεων, πολιτικά η κυβέρνηση μαριονέτα του Καρζάϊ κατηγορείται ακόμα και από τους δυτικούς φίλους της σαν διεφθαρμένη και παντελώς αναξιόπιστη, οικονομικά το κόστος του πολέμου φτάνει το 1 εκατομμύριο δολάρια τον χρόνο για κάθε στρατιώτη(!), ιδεολογικά ο άλλοτε «δικαιολογημένος» πόλεμος «κατά της τρομοκρατίας» μετατρέπεται σε μπούμερανγκ με την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου σε όλες τις χώρες που έχουν στείλει στρατό να ζητάει να τελειώσει ο πόλεμος και να γυρίσουν πίσω οι στρατοί κατοχής. Μπροστά σ? αυτές τις δυσκολίες οι ΗΠΑ πιέζουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ να παραμείνουν και να ενισχύσουν με στρατεύματα, υλικό και χρήματα το μέτωπο του Αφγανιστάν.
Μπορεί ο Βενιζέλος να παριστάνει τον σκληρό διαπραγματευτή με το ΝΑΤΟ σχετικά με το Αφγανιστάν δηλώνοντας ότι δεν θα μεταφερθεί ο ελληνικός στρατός σε περιοχές «υψηλής επικινδυνότητας» στα δυτικά της χώρας εκτός της πρωτεύουσας Καμπούλ, όπως είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Η Ελλάδα, που προεδρεύει στον ΟΑΣΕ το 2009, συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά σε όλα τα μέτωπα του πολέμου στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, διεκδικώντας ρόλο βασικού συνεταίρου των ιμπεριαλιστών σε ολόκληρη την περιοχή από τα Βαλκάνια μέχρι την Μέση Ανατολή.
Στο Αφγανιστάν όχι μόνο διατηρεί τις δυνάμεις που είχε, αλλά στέλνει και επιπλέον 19 εκπαιδευτές και 3 εκατομμύρια ευρώ για την ανασυγκρότηση του Αφγανικού στρατού, 16 υγειονομικούς και άλλα 53 στελέχη που θα επανδρώσουν το αεροδρόμιο της Καμπούλ, του οποίου αναλαμβάνει ξανά την διοίκηση από τον ερχόμενο Απρίλη και για ένα εξάμηνο. Η βάση της Σούδας αναβαθμίζεται, μετά την συμφωνία του Μπεγλίτη με τον ομόλογό του Αμερικανό αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας για μεταφορά της «αντιπυραυλικής ασπίδας» σε ένα νέο σύστημα πάνω σε πλοία στην Μεσόγειο, αντί της Τσεχίας και της Πολωνίας όπως σχεδίαζαν αρχικά. Η ελληνική φρεγάτα στη Σομαλία παραμένει. Το ίδιο και στην Μεσόγειο, προκειμένου να συνεχίζει να πιέζει τα κινήματα Αντίστασης στο Λίβανο και στη Γάζα, ενώ ακόμα και στην ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την υιοθέτηση της έκθεσης Γκολντστόουν -σύμφωνα με την οποία το Ισραήλ διέπραξε εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του τελευταίου πολέμου στη Γάζα- η Ελλάδα απείχε. Τέλος, στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε και η συμμετοχή από το 2010 στην Δύναμη Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ με την αποστολή ενός αερομεταφερόμενου τάγματος και η επιτάχυνση της ανάληψης από την Ελλάδα της Διοίκησης αυτού του δολοφονικού μηχανισμού το 2012, με στρατηγείο το 3ο Σώμα Στρατού στην Θεσσαλονίκη.
Να τους σταματήσουμε! Θα υποδεχτούμε την κα Κλίντον στην Αθήνα με ένα μεγάλο συλλαλητήριο προς της Αμερικάνικη Πρεσβεία. Με τον ίδιο τρόπο που υποδεχτήκαμε και τον κ. Κλίντον πριν από δέκα χρόνια, την περίοδο των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας. Το αντιπολεμικό κίνημα, οι χιλιάδες αγωνιστές και οι αγωνίστριες της Ειρήνης που από τότε μέχρι σήμερα έχουμε βγει στους δρόμους ξανά και ξανά ενάντια στην εισβολή στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, στο πλευρό της Αντίστασης στη Γάζα και στον Λίβανο θα είμαστε και πάλι στην πρώτη γραμμή. Για να βροντοφωνάξουμε:

- Έξω το ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, πίσω ο ελληνικός στρατός

- Όχι στην «αντιπυραυλική ασπίδα» - να κλείσει η Σούδα

- Πίσω οι φρεγάτες από Σομαλία και Λίβανο

- Όχι στους εξοπλισμούς- λεφτά για Παιδεία-Υγεία, Ταμεία και μισθούς


www.stop-the-war.gr