13/11/09

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 3μμ


Στις 4 Οκτώβρη διώξαμε την κυβέρνηση του Καραμανλή, την κυβέρνηση που δολοφόνησε στη διάρκειά της μαθητές και μετανάστες. Οι πρώτες μέρες του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ήρεμες όπως πολλοί πίστευαν. Αντίθετα έγιναν καταλήψεις στα σχολεία από την πρώτη κιόλας μέρα, με βασικό αίτημα να μην καταργηθεί η ενισχυτική διδασκαλία, Δημόσια και Δωρεάν Παιδία, αλλά και κτηριακά προβλήματα. Ταυτόχρονα οι Λιμενεργάτες, πριν από τις 4 Οκτώβρη μέχρι και τώρα, απεργούνε για να μην ξεπουληθούν τα λιμάνια στην εταιρία COSCO, και πολλοί ακόμα κλάδοι, όπως οι εργαζόμενοι Stage, που η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να απολύσει 30.000 απ’ αυτούς, όλους δηλαδή.

Ταυτόχρονα, οι ρατσιστικές επιθέσεις δεν έχουν σταματήσει, με πιο μεγάλη αυτή στο Αστυνομικό Τμήμα της Νίκαιας, που άφησε νεκρό τον Πακιστανό Μοχάμεντ Καρμάν. Αυτή η δολοφονία έγινε γνώστη γιατί η κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή κάλεσε μαζικά συλλαλητήρια και στη συνέχεια οργάνωσε την εβδομάδα ενάντια στο Διακυβερνητικό Φόρουμ Μετανάστευσης. Σημαντική μέρα σε αυτή την εβδομάδα κινητοποιήσεων ήταν η μεγάλη συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα στις 2 Νοέμβρη, με την οποία διώξαμε τους φασίστες που είχαν κάνει δικό τους γκέτο την πλατεία και τρομοκρατούσαν ντόπιους και μετανάστες.

Η συνέχεια του μαθητικού κινήματος θα δοθεί στην μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη. Θα χρειαστεί να στηρίξουμε το μεγάλωμα του Συντονιστικού Αντίστασης Μαθητικών Πρωτοβουλιών και να διαδηλώσουμε στις 6 Δεκέμβρη, στην επέτειο της εξέγερσης!