2/6/10

Όλες και όλοι την Πέμπτη 7μμ στην διαδήλωση στα Προπύλαια


ΙΣΡΑΗΛ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ


Το κράτος του Ισραήλ διέπραξε μια από τις χειρότερες σφαγές. Οι ακτιβιστές που συμμετείχαν στον «Στόλο της Ελευθερίας» και μετέφεραν βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα αντιμετωπίστηκαν με τη δολοφονική βία των κομάντο του ισραηλινού στρατού που σκορπίσανε το θάνατο. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες μιλούν για 19 νεκρούς και πλήθος τραυματίες. Οι μαρτυρίες των πρώτων ακτιβιστών από την Ελλάδα που συμμετείχαν στην αποστολή και μόλις επέστρεψαν είναι συγκλονιστικές. Επιβεβαιώνουν την προκλητική πειρατεία των ισραηλινών καθώς και την ωμή βία που δέχτηκαν κατά τη σύλληψη και κράτησή τους. Μετά από αυτές τις μαρτυρίες γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό το αίτημα για άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών και του υλικού που μετέφεραν τα καράβια του Στόλου της Ελευθερίας.
Η δολοφονική επίθεση των ισραηλινών είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα που δείχνει το αληθινό πρόσωπο του σιωνιστικού απαρτχάιντ. Για να επιβάλει τον αποκλεισμό της Γάζας δεν διστάζει να δολοφονεί μπροστά στα μάτια όλου του πλανήτη. Τα συνήθη προσχήματα και δικαιολογίες που χρησιμοποιεί για να εξαπολύει της δολοφονικές του επιθέσεις ενάντια στους «τρομοκράτες» Παλαιστίνιους, επαναλαμβάνονται σήμερα ξεδιάντροπα ενάντια στους ειρηνικούς ακτιβιστές. Τα αναπηρικά καροτσάκια, οι ηλεκτρογεννήτριες, τα οικοδομικά υλικά, τα είδη πρώτης ανάγκης για τους αποκλεισμένους της Γάζας βαφτίστηκαν από την σιωνιστική προπαγάνδα σε ..μαχαίρια και όπλα που τάχα χρησιμοποιήθηκαν ενάντια στους πάνοπλους ισραηλινούς κομάντο! Πρόκειται για ένα έγκλημα που ήδη μετατρέπεται σε κρίση για τους εγκληματίες δολοφόνους καθώς ολόκληρος ο κόσμος ξεσηκώνεται στο πλευρό των Παλαιστινίων.
Από τον αραβικό κόσμο μέχρι την Ευρώπη και την Αμερική χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύνονται με οργή περικυκλώνοντας τις ισραηλινές πρεσβείες.
Στην Ελλάδα λίγες ώρες μετά την είδηση της επίθεσης δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε τουλάχιστον 15 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην Αθήνα η διαδήλωση απλώθηκε από την Πανόρμου μέχρι την Πρεσβεία του Ισραήλ! Κι όμως αυτήν την μαζική διαδήλωση επέλεξαν να χτυπήσουν οι δυνάμεις καταστολής ρίχνοντας τόνους δακρυγόνα. Απέδειξε έτσι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με ποιανού μεριά είναι… Η συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης δεν κρύβεται πίσω από κάποιες χλιαρές φραστικές δηλώσεις. Στην πραγματικότητα, η συνεργασία με το Ισραήλ αναβαθμίζεται.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσφέρει την Ελλάδα σαν μετόπισθεν για τις βάρβαρες επιθέσεις του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή σε μια περίοδο που οι σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία περνάνε κρίση. Αυτές τις μέρες παραχώρησε ακόμη και τον ελληνικό εναέριο χώρο για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την ισραηλινή αεροπορία. Ούτε βέβαια μπορούμε να ξεχάσουμε ότι το λιμάνι Άσντοτ, στο οποίο μεταφέρθηκαν οι αιχμάλωτοι του «Στόλου της Ελευθερίας», είναι το ίδιο στο οποίο έφταναν οι εξοπλισμοί των ΗΠΑ για τον ισραηλινό στρατό, μέσω του λιμανιού του Αστακού, ώστε να συνεχίζει απρόσκοπτα του βομβαρδισμούς στη Γάζα. Ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζει και σε αυτόν τον τομέα την πολιτική του Καραμανλή…

Αντίστοιχες ευθύνες έχει η κυβέρνηση Χριστόφια στην Κύπρο που εμπόδισε τη χρήση των λιμανιών της από τον «Στόλο της Ελευθερίας» και απέκλεισε ακόμη και βουλευτές και άλλες προσωπικότητες που ήθελαν να επιβιβαστούν στα πλοία της ανθρωπιστικής αποστολής. Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο στέκεται χρόνια τώρα στο πλευρό των Παλαιστινίων. Συμμετέχει στην Πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα» και καταγγέλλει την ισραηλινή θηριωδία και τη συνενοχή της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των ακτιβιστών και των καραβιών του στόλου της Ελευθερίας. Απαιτούμε την τιμωρία των ενόχων για τη σφαγή των ακτιβιστών. Απαιτούμε την άμεση διακοπή των σχέσεων με το Ισραήλ και το κλείσιμο της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτά τα αιτήματα μέχρι να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας, μέχρι να ελευθερωθεί η Παλαιστίνη.


Καλούμε όλα τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Πέμπτης και να συνεχίσουμε μαζί μέχρι τη νίκη της ελεύθερης Παλαιστίνης.