17/10/10

Η καταστολή των μαθητικών αγώνων δεν θα περάσει!

ΕΞΩ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις καταγγέλλουν την απόπειρα τρο­μο­κρά­τη­σης των μαθητών και των εκπαιδευτικών, μέσα από την επίκληση της «Πράξης Νομοθετικού Πε­ρι­εχο­μέ­νου» για τις μαθητικές καταλήψεις.

Εισαγγελείς, αστυνομικά τμήματα, ακόμη και προϊστάμενοι, με την πολιτική κάλυψη της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ζητούν το λόγο από τα παιδιά, τους συλλόγους γονέων, τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων. Ζητούν το λόγο, που τα παιδιά αντιδρούν στην έλλειψη κονδυλίων για την Παιδεία, υποδομών, χρημάτων για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, σ’ ένα σχολείο που υποτάσσεται στις ανάγκες των εξετάσεων (κυρίως των πανελλαδικών) και ισοπεδώνει σε μεγάλο βαθμό την ορμή, τη διάθεση για δημιουργία και συλλογικότητα, την παιγνιώδη φύση των εφήβων.

Κάθε παρέμβαση κι επέμβαση στα σχολεία παραγόντων, που δεν έχουν σχέση με την εκ­παι­δευ­τι­κή κοινότητα, διαταράσσει με το χειρότερο τρόπο την εκπαιδευτική λειτουργία. Οι μαθητές, γονείς, διευθυντές και εκπαιδευτικοί έχουν να σκεφτούν και να κάνουν πράγματα πολύ σοβαρότερα από το να τρέχουν σε αστυνομικά τμήματα και δικαστήρια.

Κι ένα ερώτημα προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Πώς σκέφτεστε να καλύψετε τις χιλιάδες διδακτικές ώρες, που χάνονται (χάθηκαν) και φέτος λόγω των κενών σε θέσεις εκπαιδευτικών; Ο τρώσας και ιάσεται…

Απαιτούμε:

· Έξω οι εισαγγελείς και η αστυνομία απ’ τα σχολεία.

· Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις εναντίον των μαθητών.

· Να καταργηθεί η «Πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

· Να ακυρωθεί το Μνημόνιο και όλες οι πολιτικές, που υποβαθμίζουν τη Δημόσια εκπαίδευση και τη ζωή μας.

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2010

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις Δ.Ε.