15/5/11

Αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 16 Μάη, 2μμ, έξω από το Δημαρχείο Αθήνας


ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!


Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 16 Μάη, 2μμ, έξω από το Δημαρχείο Αθήνας, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

-Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές.

-Όχι στη συνεργασία της ΕΛΑΣ με τους φασίστες.

-Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες.

-Κάτω τα χέρια από τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Η ρατσιστική επιχείρηση σκούπα σε βάρος των μεταναστών που οργάνωσε η ΕΛΑΣ χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό κριό τις φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής δείχνουν ότι μέθοδοι της «Καρφίτσας»της δεκαετίας του 60 είναι πάλι εδώ. Την επομένη της δολοφονίας του μετανάστη από το Μπαγκλαντές από φασιστική συμμορία προκλητικά η Αστυνομία συνόδευε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής στη κινητοποίηση που είχε καλεστεί με πρόσχημα την δολοφονία του 44χρονου στην Γ Σεπτεμβρίου οδηγώντας την στην οδό Αθηνάς. Την μετέτρεψαν απροκάλυπτα σε παρέλαση μίσους και φασιστικών τραμπουκισμών. Εκεί πίσω από το Δημαρχείο ένας συρφετός οπλισμένος με λοστάρια, ρόπαλα, κατσαβίδια και μαχαίρια, φορώντας κράνη και κουκούλες επιτέθηκε στους μετανάστες αμέσως μετά τις περιπολίες των μηχανών των αστυνομικών με στόχο να σκορπίσουν το τρόμο. Μαγαζιά καταστράφηκαν ενώ οι τραυματίες που πήγαν στα νοσοκομεία έφτασαν τις δεκάδες. Ήταν η ίδια μέθοδος που οδήγησε στο βαρύτατο τραυματισμό του διαδηλωτή της Πανεργατικής απεργίας που τώρα χαροπαλεύει στην εντατική του Κρατικού της Νίκαιας.
Η κατρακύλα της κυβέρνησης μέσα στη χρεοκοπία του Μνημόνιου που σκορπάει τη φτώχεια και την εξαθλίωση έχει φτάσει στο να εξαπολύει τις δολοφονικές ορδές των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών και να χρησιμοποιεί τη Χρυσή Αυγή στο ρόλο του «αγανακτισμένου κατοίκου» κατά των μεταναστών για να προχωρήσει σε ρατσιστικές επιχειρήσεις-σκούπα.
Όμως για την κρίση, την ανεργία, τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, των νοσοκομείων, των σχολείων, για την υποβάθμιση της ζωής, για την εξαθλίωση που οδηγεί στην απελπισία δεν φταίνε οι μετανάστες αλλά η κυβέρνηση που κάνει πλάτες στους Τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους μεγαλοκαρχαρίες που ληστεύουν το μόχθο της δουλειάς όλων, ντόπιων και μεταναστών,. Φταίνε οι περικοπές του Μνημόνιου που στήριξαν ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Σε αυτή την προκλητική επίθεση σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών, στο ρατσιστικό ντελίριο της κυβέρνησης που βάζει την Αστυνομία να συνεργάζεται ανοιχτά με τους φασίστες χρειάζεται να δώσουμε απάντηση μαζική και ενωτική. Ο Δήμαρχος της Αθήνας, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, η αριστερά, οι κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων χρειάζεται να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στη συνεργασία ΕΛΑΣ-φασιστών.

www.antiracismfascism.org