23/10/14

Να ανατρέψουμε το νέο Λύκειο και την κυβέρνηση με καταλήψεις και απεργίες!





  • 3/11   Εμπρός για καταλήψεις στα σχολεία
  • 6/11   Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο 12:00 Προπύλαια
  • 7/11   Πανεργατικό Συλλαλητήριο 6μμ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ


Η οικονομική κρίση τους χειροτερεύει ακόμη περισσότερο όσο και αν τα παπαγαλάκια τους μιλάνε συνεχώς για ανάπτυξη στον ορίζοντα. Οι πολιτικές τους φέρνουν 6.500 νέες απολύσεις μέχρι τον Δεκέμβρη, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, περισσότερη διάλυση της Παιδείας και της Υγείας, περισσότερο ρατσισμό, αυταρχισμό και πόλεμο.

Οι περικοπές της κυβέρνησης για την Παιδεία συνεχίζονται στο τραγικά χαμηλό ποσοστό του 1,9% του ΑΕΠ.
Μια σειρά μέτρων δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τους μαθητές και τους καθηγητές. Οι συγχωνεύσεις σχολείων, που αναγκάζουν παιδιά να μετακινούνται καθημερινά σε μεγάλες αποστάσεις. Η δημιουργία τμημάτων με 30 παιδιά στην τάξη. Αποκορύφωμα, η κατάργηση 50 ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης στα ΕΠΑΛ πριν ένα χρόνο, με αποτέλεσμα οι μαθητές να υποχρεώνονται να αναζητήσουν την ειδικότητά τους στα ιδιωτικά ΙΕΚ και οι εκπαιδευτικοί να καταδικάζονται σε διαθεσιμότητα και απόλυση. Ο νόμος για το Νέο Λύκειο και η Τράπεζα Θεμάτων σπρώχνει ακόμα περισσότερο τους μαθητές στα φροντιστήρια την ίδια ώρα που οι γονείς δέχονται περικοπές και απολύσεις.

Είναι πια ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση διαλύει την παιδεία, κλείνει τα σχολεία, απολύει καθηγητές και ανοίγει την πόρτα στους ιδιώτες την ίδια ώρα που σπαταλάνε λεφτά για τα χρέη στις τράπεζες και σε πολεμικούς εξοπλισμούς στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στο Ιράκ και τη Συρία.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβιώσει ανοίγοντας γέφυρες με την ακροδεξιά, τους Καρατζαφέρηδες αλλά ακόμα και με τους υπόδικους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Παλεύουμε για να μπουν οριστικά στη φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι και να διαλυθούν τα τάγματα εφόδου.

Μπορούμε να νικήσουμε!

Η μαζική αντίσταση των εργαζόμενων στην αξιολόγηση-απολύσεις σε όλο το δημόσιο, έχει οδηγήσει την κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων σε αδιέξοδο.
Πρόκειται για μια κυβέρνηση υπό κατάρρευση αλλά χρειάζεται το μαθητικό και εργατικό κίνημα να δώσουμε μάχες με καταλήψεις και απεργίες για να τους ανατρέψουμε.

Το μαθητικό κίνημα αντιστέκεται και μπορεί να ανατρέψει το νέο Λύκειο, τα μνημόνια και την κυβέρνηση με μαζικές συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις. Παλεύουμε για διαγραφή του χρέους, όχι των σχολείων, 12χρονο Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο για όλους με το 15% του προυπολογισμού για την Παιδεία, προσλήψεις καθηγητών, κατάργηση του νέου συστήματος Λυκείου και της Τράπεζας Θεμάτων, ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια
Να συντονιστούμε με τους φοιτητές, τους καθηγητές και όλη την εργατική τάξη για να νικήσουμε!


mathites-ac.blogspot.gr

fb:   https://www.facebook.com/mathitesanticapitalista